مراحل بتونه کاری کناف
مراحل بتونه کاری کناف
اهمیت بتونه کاری در رنگ آمیزی کناف
رنگ آمیزی کناف مرحله ی نهایی نصب است و نمای داخلی خانه یا اداره یا هر ساختمان دیگری را به رخ مخاطب می کشد. اما اگر مراحل قبلی در اجرای کناف درست انجام نشود نقاشی کناف ها نیز دچار نقص خواهد شد. همه ی مرحله های نصب کناف نیاز به دقت و مهارت دارد، اما بتونه کاری کناف ها مرحله ای است که مستقیما با رنگ آمیزی کناف ارتباط دارد.
اگر بتونه کاری درست و اصولی انجام نشود کناف ها بعد از مدتی دچار ترک خوردگی میشوند که بدون شک رنگ را هم خراب میکند یا اگر سطح بتونه یکسان نباشد برجستگی یا فرو رفتگی های نامتعارف را در دیوار یا سقف شاهد خواهیم بود و هر آنچه رشته بودیم پنبه میشود.
راه جلو گیری از این اتفاق چیست؟ برای جلوگیری از خراب شدن زحمات، هزینه ی اضافه و صرفه جویی در زمان اولین توصیه مطمئن ترین آن است. کار را دست کاردان بسپارید، کناف کارها خاک خورده ی این حرفه اند و در کار خودشان تسلط کافی را دارند. ولی خالی از لطف نیست که با اصول رنگ آمیزی و بتونه کاری کناف آشنا شوید.
بتونه چیست؟
مواد سنتی برای بتونه کاری ترکیبی از گچ و آب است. اما برای بتونه کاری کناف در بازار پودرهای کناف برای استفاده موجود است. دو نوع پودر وجود دارد:
- پودر درزگیر
- پودر ماستیک
بتونه کاری کناف در دو مرحله انجام میشود. هر کدام از پودرها ویژگی های خود را دارند. بتونه ی درزگیر سفت تر است و چسبندگی بیشتری دارد، به همین دلیل در مرحله ی اول از آن برای گرفتن درزها و سوراخ های پیچ در کناف استفاده میشود.
در مرحله ی بعدی نوبت به پودر ماستیک میرسد که نرم تر و انعطاف پذیر تر است و روی بتونه ی درزگیر استفاده میشود چون سمباده خور آن راحت تر است و سطح یکسانی را به ما میدهد که در رنگ آمیزی بسیار موثر خواهد بود.
طریقه بتونه کاری کناف
در ادامه به شما میگوییم که چطور باید کناف ها را درزگیری کنید. اساتید کنافکار برای خود روش های مختلف را به کار می برند. ما فوت کوزه گری آنها را نمیدانیم زیرا نتیجه ی سالها تجربه است ولی اصول بتونه کاری کناف را به شما میگوئیم.
- قبل از بتونه کاری از تمیز بودن کناف ها اطمینان حاصل کنید که چرب نباشند یا هر ماده ی اضافی دیگری روی آنها نباشد.
- پودر درزگیر را با آب ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا حالت خمیری به خود بگیرد
- بتونه ای که درست کرده اید را با کاردک برداشته و درز ها و روی پیچ ها را با آن پر کنید.
- فرصت دهید تا لایه ی اول بتونه خشک شود(معمولا بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت زمان میبرد تا بتونه کامل خشک شود).
- بعد از خشک شدن بتونه های درزگیر نوبت به پودر ماستیک است به همان روش قبل آن را در آب بریزید و آماده کنید.
- بتونه ی آماده شده را بر روی درز هایی که با بتونه ی درزگیر گرفته شده بمالید.
- منتظر بمانید که بتونه ی ماستیک خشک شود(زمان خشک شدن آن ۱۲ تا ۲۴ ساعت است).
- بعد از خشک شدن لایه ی دوم بتونه نوبت به سمباده میرسد قسمت هایی که بتونه زده شده را با سطح کناف یکسان کنید، از برجستگی وغافل نشوید.(سمباده ها با درجه سختی ۱۵۰ و ۱۸۰ برای اینکار مناسب تر هستند).
نکته: کناف ها را قبل از نصب از عرض پخ میزنند یعنی قسمت اتصال به پنل قبل را به زاویه ی ۴۵ درجه به اندازه ی ۵ میلیمتر با کاتر برش میدهند تا بتونه بهتر با دیوار ادغام شود.
نحوه رنگ آمیزی کناف
نوبت به رنگ آمیزی کناف میرسد. اگر بتونه کاری را کامل انجام داده باشید نوبت به لکه گیری میرسد. لکه گیری کناف با چند بتونه انجام میشود.
- بتونه روغنی (نامناسب)
- بتونه پلاستیک (معمولا استفاده میشود)
- بتونه نقاشی (مناسب ترین گزینه)
مرحله ی قبل از رنگ آمیزی کناف و نقاشی لکه گیری است. بتونه ی روغنی سطحی کمتر از یک میلیمتر را پوشش میدهد و زیاد مورد استفاده قرار میدهد.
بتونه پلاستیکی در ایران مرسوم است زیرا کیفیت قابل قبولی دارد و قیمت مناسبی نیز دارد. به همین دلیل در ایران مرسوم تر از رقبایش است.
بتونه ی نقاشی از مواد خود کناف ساخته شده و سازگارترین بتونه است اما اکثرا به دلیل اینکه هزینه ی بیشتری باید بابت آن پرداخت زیاد در کشور ما استفاده نمی شود. مخصوصا در پروژه های بزرگ، به هرحال پیمانکارها از هزینه ی اضافه خوششان نمی آید.
رنگ آمیزی کناف حالا بلا مانع است و سقف یا دیوار شما آماده است که ظاهر خود را بگیرد. محبوب ترین نوع رنگ آمیزی به اصطلاح رنگ آمیزی پوست تخم مرغی است. رنگ آمیزی پوست تخم مرغی معمولا با غلطک ها امکان پذیر است که به زیبایی میشود با آن کناف را رنگ آمیزی کرد و باعث میشود که از شرِه کردن رنگ جلوگیری شود. خانه ی شما حالا آماده ی سکونت است.
دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.