انواع تکسچرهای پتینه کاری

تکسچر یک پوشش دکوراتیو با بافت‌های متنوع بر پایه رزین اکریلیک است. این خمیر با چسبندگی بالا، انعطاف‌پذیری زیاد و قابلیت ضدآب بودن، یکی از محبوب‌ترین مواد برای ایجاد طرح‌های هنری و تزئینی به شمار می‌آید. از این خمیر می‌توان برای اجرای انواع بافت‌ها و طرح‌های دکوراتیو استفاده کرد، و به دلیل ویژگی‌های خاص خود، کاربردهای متنوعی در حوزه‌های مختلف مانند رنگ‌آمیزی ساختمان، نقاشی‌های هنری و تزئینات دارد. این ماده پایه آب بوده و پس از خشک شدن، دوستدار محیط‌ زیست است.
این خمیر در انواع مختلفی تولید می‌شود که بسته به نوع مصرف، می‌توان گزینه‌های مناسب را انتخاب کرد:
1-خمیر نوستالژی

نوستالژي به عنوان لايه اول و زير كارپتينه كاري استفاده ميشود. نوستالژي يكي از ساده ترين و در عين حال زيباترين روشهاي ايجاد طرح برجسته با رنگ بندي متنوع  بر روي سطوح داخلي مي باشد و بیشتر برای لکه گذاری مناسب می باشد و برای حجم دادن مناسب نیست و ترک خواهد گرفت.
خمیر پتینه کاری نوستالژی ساندورا به دلیل ویژگی‌های خاص خود، انتخابی بی‌نظیر برای خلق جلوه‌های هنری و تزئینی در سطوح مختلف است. در ادامه به ویژگی‌های اصلی این محصول اشاره می‌کنیم:
  1. پوش رنگ سفید: این خمیر دارای رنگ سفید خالص است که به عنوان پایه‌ای مناسب برای رنگ‌آمیزی و ایجاد طرح‌های مختلف عمل می‌کند.
  2. رقیق‌کننده با آب: این ویژگی باعث سهولت در استفاده و آماده‌سازی خمیر برای کاربردهای مختلف می‌شود. شما می‌توانید با افزودن مقدار مناسبی آب، غلظت دلخواه خود را تنظیم کنید.
  3. زمان خشک شدن:
    • خشک شدن سطحی: 2 ساعت
    • خشک شدن کامل: 12 ساعت این زمان‌ها امکان برنامه‌ریزی مناسب برای پروژه‌ها را فراهم می‌کند.
  4. بافت نرم و انعطاف‌پذیر: بافت نرم این خمیر به شما اجازه می‌دهد تا طرح‌های دلخواه خود را با دقت بالا اجرا کنید.
  5. قابلیت رنگ‌پذیری: پس از خشک شدن، خمیر قابلیت رنگ‌آمیزی با انواع رنگ‌ها را دارد و می‌توانید طرح‌های متنوعی ایجاد کنید.
2-خمیر سرامیک

ساخت تابلو برجسته با خمیر سرامیک

خمیر تکسچر سرامیک در کار های تزئینی و هنری مورد استفاده قرار میگیرد و برای ایجاد بافت های ضخیم و برجسته کاری و پتینه کاربدهای بسیاری دارد و همچنین از آن برای ترمیم گچ بری ساختمان استفاده میشود.
این خمیر ها پایه آب هستن و بعد از خشک شدن و مقاوم شدن به طبیعت آسیب نمیزنند و دوست دار محیط زیست هستن .
خمیر تکسچر قابل اجرا با قلمو ،کاردک و غلطک رنگ میباشد و به دلیل اینکه خمیر تکسچر مدت زمان زیادی نیاز داره تا به مقاومت نهایی برسه و همچنین بخاطر حجم و قابلیت شکل گیری بالا، امکان مانور بیشتری برای ایجاد بافت و ساخت طرح مورد نظر را دارد.
خمیر سرامیک در مقایسه با سایر تکسچر ها مقاومت بالایی داره و برای ایجاد بافت های ضخیم و کارهایی که نیاز به صخامت بیشتری هست قابل استفاده قرار میگیره و به مرور زمان ترک بر نمیداره.
3-خمیر لایمی پلاستر

خمیر لایمی پلاستر ساندورا خمیری نرم و بسیار با کیفیت هست که در بسته بندی های متفاوت به بازار عرضه شده است. این نوع خمیر بسیار نرم و قابل انعطاف هست و تقریبا نسبت به انواع دیگر خمیر ها با کیفیت تر هست و به پیشنهاد خیلی از اساتید برای کار با شابلون این خمیر توصیه میشود
ویژگى‌ها:
– رنگ دکوراتیو لایمی پلاستر با نورپردازى اثرات متفاوتى را ایجاد می‌کند.
– داراى سطحى بى‌بو و غیر قابل اشتعال است.
– دوستدار محیط زیست است.
– براى آبگریزى سطح در مرحله آخر از لایه محافظ مخصوص استفاده کنید.
تفاوت تکسچر سرامیک با تکسچرنوستالژی چیست؟
تکسچر سرامیک بافت سخت تری نسبت به تکسچرنوستالژی دارد و میتوان آن را در ضخامت های بیشتر از دو میل به کاربرد و بعد از خشک شدن هرگز دچار ترک خوردگی نمیشود اما تکسچر بسکت بافت نرمتری دارد و آن را در بافت هایی با ضخامت های کمتر از دو میل به کار میبریم توجه داشته باشید که استفاده از آن در ضخامتهای بیشتر باعث ایجاد ترک خوردگی خواهد شد